ESITTELYSSÄ PROVIDA ORGANICS JA TOP 5 TUOTETTA

ESITTELYSSÄ PROVIDA ORGANICS JA TOP 5 TUOTETTA

Esittelyssä saksalainen luomulaatuinen ihonhoitosarja Provida Organics. Näihin viiteen tähtituotteeseen ihastuin heti.

Kaupallinen yhteistyö Itu Biodyn Oy

MIKÄ PROVIDA ORGANICS?

Provida Organics oli itseasiassa ensimmäisiä Suomeen saapuneita luonnonkosmetiikan kauneushoitolasarjoja, mutta sarja saattaa olla vielä monelle melko tuntematon - niin myös minulle ennen tämän kevään testailua. Haluan korjata tilannetta ja esitellä ihonhoitosarjan sekä nostaa esiin suosikkituotteitani. Ammattilaissarjan lisäksi merkiltä nimittäin löytyy myös ihanat ja supertehokkaat tuotteet ihonhoitoon kotona.

Saksalainen Provida Organics on luomulaatuista luonnonkosmetiikkaa. Sarjan tuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat biodynaamisesti viljeltyjä. Termi tarkoittaa kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti viljeltyjä raaka-aineita, ympäristöä ja luontoa täydellisesti kunnioittaen. Providan filosofiaan kuuluu oleellisenä osana maaperän hyvinvoinnin edistäminen. Synteettisistä lannoitteita, kemiallisia torjunta-aineita tai keinotekoisia lisäaineita ei viljelyssä käytetä. Sarja on siis luomusta vielä ikäänkuin seuraavalla, tiukemmalla tasolla. Tuotteissa oleva Demeter-symboli osoittaa kuluttajalle raaka-aineiden biodynaamisen laadun.

Providan tuotteet valmistetaan sarjan omassa laboratoriossa luomulaatuisista kasviraaka-aineista, joiden tehtävä on tukea ihon toimintoja ja vahvistaa ihoa. Tuotteet keskittyvät tarjoamaan iholle riittävästi kosteutta, vitamiineja ja suojaa ympärillä olevilta haittatekijöiltä, jolloin ihon vastustuskyky paranee. Vastustuskykyinen iho on tasapainoinen ja terve. Tuotteiden pohjana on lääkekasveja ja kasveista peräisin olevia öljyjä, rasvoja ja uutteita. Muita ainesosia ovat muun muassa kasvihartsit, hunaja, mehiläisvaha ja hienot eteeriset öljyt.

Providan tuotteet ovat todella hellävaraisia ja soveltuvat yleensä hyvin myös herkälle iholle. Esimerkiksi tuotteissa käytettyjen eteeristen öljyjen pitoisuudet on tarkoituksella pidetty mietona, jotta tuotteet sopisivat useimmin myös herkkäihoiselle. Tuotteiden INCI-listat ovat miellyttävää luettavaa; jokainen ainesosa on helposti tunnistettavissa ja listat ovat maltillisen mittaisia.

DSCF0085-2.jpg

Sarjan perusti alunperin Wohnhasin pariskunta vuonna 1984 ja vuonna 2017 heidän tyttärensä peri yrityksen. Kyseessä on siis aito perheyritys, jonka historian kerrotaan juontavan juurensa suvussa jopa 1500-luvulle asti. Tänäkin päivänä myynnissä olevien tuotteiden reseptiikan sanotaan olevan peräisin suvun reseptikirjasta vuodelta 1896. Tämä historia ei kuitenkaan tarkoita, että tuotteissa olisi jääty noihin vuosiin, Provida kehittää tuotteitaan jatkuvasti tasapainossa luonnon ja uusimman tieteellisen tutkimustuloksen kanssa.

Providan tuotteet on pakattu vaatimattomiin purkkeihin, mutta älä anna lääkevoiteilta näyttävien tuubien hämätä - sisältö on täyttä kultaa! Purkkisuunnittelun voi ajatella positiivisesti; koska purkkien ulkonäkö on pidetty minimalistisena, kuluttaja tietää maksavansa timanttisesta sisällöstä.

TOP 5 VALINTAA:

Oma kokemukseni Providasta oli ennen tänä keväänä tehtyä testailua melko rajallinen. Olen kokeillut Providan tuotteilla tehtävää kukkatippakasvohoitoa muutama vuosi sitten ja pidin siitä kovasti. Se oli ihana kokonaisvaltainen kasvohoito, jossa hoidettiin kasvojen lisäksi kehoa ja mieltä. Kotihoitotuotteista tiesin vain käsivoiteen ja sen tehokkuuden ennestään.

Testaamistani tuotteista nämä viisi nousivat ehdottomiksi suosikeikseni. Testailu kuitenkin jatkuu, joten suosikit eivät varmasti jää tähän.

Mantelinaamio

Rauhoittava ja ihoa tasapainoittava naamio nousi heti suosikikseni. Naamion jäljiltä iho on todella tasainen ja pehmeä. Iho on selkeästi hyvin kosteutettu ja tuntuu täyteläiseltä ja kimmoisalta. Naamion koostumus on ylellisen kermainen ja tuoksu miellyttävän mieto.

Mantelinaamion vaikuttavina ainesosina ovat muun muassa ravitseva manteliöljy, rauhoittava aloe vera ja kirkastava C-vitamiini. Ihoa entisestään rauhoittaa auringonhattu-uute, joka poistaa ihoärsytystä ja siten minimoi myös punaisuutta. Välttämättömät rasvahapot, jotka saadaan muun muassa soijapapu- ja manteliöljystä vahvistavat ihoa ja hunaja toimii suojaavana ainesosana.

Naamio sopii erinomaisesti herkälle iholle tai vaikka perioraalidermatiitista kärsivälle. Ihohoitola Lupauksen kosmetologi Tarja onkin raportoinut, että naamion avulla on saatu erinomaisia hoitotuloksia esimerkiksi perioraalidermatiitin hoidossa. Myös kuivalla, jopa atooppisella iholla naamio on erinomainen. Naamio helpottaa myös pintakuivuutta, mutta toimii aivan yhtä hyvin myös normaalilla ja sekaiholla.

Ginko Bio kuorintavoide

Hetkeen en ole innostunut mekaanisesti kuorivasta tuotteesta yhtä paljon kuin tästä kuorintavoiteesta. Hellävarainen kuorinta tuntuu miellyttävältä iholla, kuollut ihosolukko saa kyytiä ihon pinnalta ja iho tuntuu todella pehmeältä kuorinnan jälkeen.

Syväpuhdistava ja uudistava naamio irrottaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta kuitenkin ihon kosteustasapainoa tukien. Kuorinnasta ei jää iholle kiristelevän kuivaa, huonolla tavalla syväpuhdistettua tunnetta, vaan iho tuntuu raikkaalta ja kosteutetulta kuorinnan jälkeen. Kuorinta poistaa pintakuivuutta ja parantaa ihon pintaverenkiertoa. Ihon sävy on tasaisempi ja kirkas kuorinnan jälkeen.

Ginko biloba eli neidonhiuspuu edistää mikroverenkiertoa ja hamamelisuutteella on ihohuokosia supistava ja talineritystä hillitsevä vaikutus sekä antibakteerisia ominaisuuksia. Kuorivat rakeet ovat jojoba-mikrorakeita ja ne sulavat iholle pyöriteltäessä. Kuorintavoiteessa on ihanan miellyttävä ja mieto tuoksu. Kuorinta sopii käytettäväksi kaikille ihotyypeille yhdestä kahteen kertaan viikossa.

Kuorinnan jälkeen levitän aina kasvoilleni mantelinaamion ja näiden tuotteiden yhteisvaikutus kasvoilla on aivan uskomattoman ihana.

DSCF0052-2.jpg

Avokado käsivoide

Yhtä aikaa ihanan ylellinen ja silti edullinen käsivoide on tänä keväänä käsien pelastus! Avokado- ja oliiviöljyä sekä kahvipohjaista glyserolia sisältävä voide on todella raviseva käsivoide ja kuivien käsien nopea apu. Ainesosat sitovat tehokkaasti kosteutta, joten kosteutettu ja pehmeä tunne ei haihdu käsistä nopeasti edes tänä maanisena käsienpesukeväänä.

Voide imeytyy nopeasti ja siksi sitä on miellyttävä käyttää myös päivän aikana. Kädet eivät tunnu lainkaan tahmeilta voiteen jäljiltä ja läppärin tai puhelimen näpyttely onnistuu heti voiteen levityksen jälkeen. Tuubi on todella riittoisa! Käsien lisäksi erityisen hyvin ovat voineet myös kynnet tämän käsivoiteen käytön aikana.

Virkistävä jalkavoide

Halkeileville kantapäille ja muutenkin kuiville jaloille tämä voide on ihan ehdoton! Karheat ja kuivat kohdat jaloissa pehmenevät jo yhden kerran jälkeen selkeästi (väite testattu Cream Files poikaystävän todella karhean kuivissa jaloissa). Levitän jalkavoiteen aina iltaisin, jolloin se saa vaikuttaa rauhassa yön yli.

Voiteen rypsi- ja soijapapuöljy, lanoliini ja mehiläisvaha ravitsevat ihoa ja pehmentävät sitä. Samalla ne estävät tehokkaasti kosteuden haihtumisen iholta. Leskenlehti, salvia ja japanilainen kamferi sen sijaan muodostavat desinfioivan sekoituksen, joten voide on erinomainen myös jalkojen hikoilun hillitsemiseen. Piparminttuöljy tuntuu ihanan viilentävältä ja virkistävältä iltaisin väsyneissä jaloissa.

Tuubi on todella riittoisa ja voidetta riittää pieni nokare per jalka.

Kynsilakanpoistoaine

Viimeisenä, mutta ei lainkaan vähäisimpänä, kynsilakanpoistoaine! Olen pitkään halunnut vaihtaa kynsilakanpoistoaineen luonnolliseen ja tässä se nyt on. Poistoaine poistaa aivan tavallisenkin kosmetiikan kynsilakan hyvin ja tuoksuu todella miellyttävältä.

Kasta vanulappu reilusti kynsilakanpoistoaineeseen ja anna lapun olla hetken kynnen päällä. Lakka alkaa irtoilla hetken päästä. Poistoaine on kynsiystävällinen ja kynnet jäävät poistoaineen jäljiltä hoidetun näköisiksi. Ehkä kynsieni hyvinvointi onkin käsivoiteen ja tämän poistoaineen yhteisvaikutusta.


Providan tuotteet löydät Lupaus Puoti -verkkokaupasta, Kampin Ruohonjuuresta ja Ruohonjuuren verkkokaupasta. Löydät sarjan myös seuraavista hoitoloista: Ihohoitola Lupaus, Kauneushuone Vihreä Kissa ja Elämyshoitola Kuiskaus.


photos & words Eevis Liedes

All products in this article were gifted as part of the commercial collaboration


Related posts


MEIKKIPUSSISSANI NYT: KESÄISEN SMOKEY EYEN TUOTTEET

MEIKKIPUSSISSANI NYT: KESÄISEN SMOKEY EYEN TUOTTEET

KUINKA AURINKOSUOJAA VOI LISÄTÄ PÄIVÄN AIKANA?

KUINKA AURINKOSUOJAA VOI LISÄTÄ PÄIVÄN AIKANA?