KUINKA AURINKOSUOJAA VOI LISÄTÄ PÄIVÄN AIKANA?

KUINKA AURINKOSUOJAA VOI LISÄTÄ PÄIVÄN AIKANA?

Aurinkosuojaa kehotetaan lisäämään iholle muutaman tunnin välein, mutta miten se onnistuu jos käyttää meikkiä? Esittelyssä muutama harkitsemisen arvoinen tuote.

Kursivoidut tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä, *merkityt PR-tuotteita

Yleensä tarkoitukseni on koota arkistoihin täysin toimivia ja hyväksi havaittuja tuotteita ilman sen suurempia kompromisseja, mutta tässä artikkelissa joudun tekemään poikkeuksen - ainakin kahden tuotteen kohdalla.

Päivän aikana aurinkosuojaa lisäävien ja vahvistavien tuotteiden kirjo on nimittäin melko suppea. Erityisesti kasvoille suihkutettavat aurinkosuojat vaativat vielä aika paljon tuotekehittelyä. Tässä artikkelissa mainitut kaksi suihketta ovat kuitenkin kokeilemistani pulloista ne tähän mennessä parhaimmat. Aurinkosuojapuuterin konsepti on ehkä jo hieman hiotumpi, joten esittelyssä myös suosikkini sellaisesta. Lopussa muutama vinkki myös siitä, miten aurinkosuojaa voi lisäillä tavallisen voiteen avulla.

SUIHKUTETTAVA AURINKOSUOJA:

Kasvoille suihkutettavia aurinkosuojia on markkinoilla yllättävän vähän, toivottavasti valikoimaa tulisi pian lisää. Alla mainittuja suihkutettavia aurinkosuojia en käyttäisi ainoana aurinkosuojana kasvoilla - hyvän suojakertoimen omaava voide on kaikista paras keino suojata ihoa auringolta, sillä se levittyy tasaisesti ja sitä voi annostella runsaammin, jolloin suoja on tehokkaampi. Aurinkosuojasuihkeilla voit kuitenkin halutessasi lisätä suojaa päivän aikana.

Kate Somerville UncompliKated SPF50

Tämä suihke on selvästi tarkoitettu meikinkiinnityssuihkeiden ystäville. Suihkeestä jää nimittäin kasvoille kiinnityssuihkeiden kaltainen hieman tiukka tunne iholle. Se ei ole epämiellyttävä, mutta meikistään tulee suihkeen jäljiltä paljon tietoisemmaksi.

Oman googletteluni mukaan tämä oli yksi ainoista meikinkiinnityssuihkeista, joissa on aurinkosuoja, ja joka olisi suhteellisen helposti saatavilla (tilaaminen Cult Beautysta onnistui helposti ja nopeasti). Suihke on tasainen ja miellyttävä sumu, joka laskeutuu kasvoille hyvin eikä varmasti pilaa meikkiä. Iholle jää suihkeen jäljiltä kaunis kevyt hehku, mutta ei rasvainen kiilto. Kuulaus tasoittuu hetken kuluttua iholla.

Tuoksu on miedon laventelinen - oikein miellyttävä, jos pitää laventelista, mutta ehkä tällainen kasvoille tarkoitettu suihke voisi olla täysin tuoksuton.

Suoja suihkutetaan suoraan kasvoille, noin 15 sentin päästä. Silmät ja suu neuvotaan sulkemaan tiukasti ennen suihkuttelua. Kättä voi myös pitää silmien edessä jos silmät ovat herkät. Jos suihkeen suihkuttaa liian läheltä, tuotetta tulee liikaa, joten tämän suihkeen kanssa toimii sääntönä: mitä kauempaa, sen parempi.

DSCF9756-2.jpg

Biotherm Ultra Fresh Face Mist SPF50 *

Erikoisinta tässä pullossa ovat sen kyljessä olevat ohjeet. Muilla kielillä suihketta neuvotaan suihkuttamaan kasvoille noin 15 senttimetrin päästä ja sulkemaan silmät ja suu hyvin suihkuttelun ajaksi. Suomeksi ohjeet kuuluvat: “Älä suihkuta suoraan kasvoille, suihkuta ensin käsille ja levitä”. En ymmärrä miksi. Jos suihkeen suihkuttaa ensin käsiinsä, ei kasvoille taputellessa tule kyllä kovin paljoa suojaa lisänneeksi.

Rikoin suomenkielisiä sääntöjä ja suihkutin suihketta suoraan kasvoille. Jos silmät tai silmänympärykset ovat herkät, voit toki suojata silmiä myös kädellä, mutta silmien sulkeminen tiukasti tuntuu riittävän. Kuten mitä tahansa suihketta suihkuteltaessa kasvojen läheisyydessä, suun kannattaa olla kiinni ja hetken voi pidättää hengitystä, jotta ei aivan maista aurinkosuojaa suussaan.

Suihke on hyvin hienojakoinen ja kuiva sumu, joka ei varmasti sotke meikkiä lainkaan. Pullo on pieni, mutta vaikuttaa riittoisalta ja kulkee helposti mukana. Suihkeesta ei jää iholle kummallista tunnetta vaan se sulautuu hyvin osaksi meikkiä. Siinä on klassinen - melko mieto - parfyyminen tuoksu.

AURINKOSUOJA PUUTERISTA:

Clinique Mineral Powder Makeup For Face SPF30 *

Koska suihkeiden kanssa joutuu tekemään jonkin verran kompromisseja, voisi aurinkosuojallinen puuteri olla ratkaisu. Tosin, jos puuteria lisää kasvoilleen kovin monta kertaa, voi päivän lopuksi iholla olla melkoinen kerros pakkelia.

Cliniquen aurinkosuojapuuteri on koostumukseltaan meikkipuuterin oloinen, eli se peittää ja tasoittaa ihoa samalla kun poistaa kiiltoa. Rasiassa tulee mukana levitykseen tarkoitettu sieni, jolla puuterin voi painella koko kasvoille tai niille alueille, joille suojaa kaipaa lisää. Jos mukanaan jaksaa kantaa sivellintä, puuteria levittyy ohuempi kerros ja päivän mittaan meikkipohjasta ei välttämättä tule niin raskas. Rasiassa on myös peili, joten lisääminen on todella helppoa ja kätevää.

Sävyjä on neljä, eli omalle iholle sopivimman tulisi olla suhteellisen helppoa löytää. Valikoiman tummin sävyistä ei kuitenkaan ole kovin tumma vaan enemmän vain päivettyneen ihon vaihtoehto.

Koska aurinkosuojan tehoon vaikuttaa myös se, kuinka paljon tuotetta levittää iholle, ei puuterinenkaan tuote mielestäni riitä yksinään. Aurinkovoide meikin alla tai suojakertoimellinen meikkivoide on hyvä parittaa myös tähän tuotteeseen.

DSCF9692-2.jpg

VINKIT VOITEILLA:

Jos kasvomeikkisi on suhteellisen kevyt ja suosit käytössäsi muutenkin voidemaisia tuotteita, voi aurinkosuojaa lisätä päivän aikana jonkin verran myös voiteella.

Valitse hyvin levittyvä ja värittömäksi muuttuva kevyt aurinkovoide. Annostele voidetta kämmenelle ja hiero voide kunnolla ensin kämmeniisi. Painele sen jälkeen voidetta meikkisi päälle. Voide ei liikuttele meikkiä paikoiltaan, jos vain painat voiteen kasvoille, kaikenlainen hankaus tietysti vie meikkikerrokset mukanaan. Iholle jää tällä keinolla toki ainakin hetkeksi kiilto ja jos taputtelun toistaa useamman kerran päivässä, myös meikki kevenee päivän aikana.

Toinen keino on pitää sävytettä aurinkosuojaa mukanaan, jolla voi paikkailla meikkiä helposti palavista kohdista kuten nenältä, otsalta ja poskipäiltä. Sävytettävät aurinkovoiteet voi levittää sormin, mutta pienellä siveltimellä lisäily onnistuu myös meikkiä sen enempää sotkematta. Suosimiani sävyttäviä aurinkovoiteita löydät täältä.

Myös sävytetty aurinkovoidepuikko voisi olla ratkaisu aurinkosuojan paikalliseen lisäilyyn päivän aikana. Alga Mariksen sävyttävä aurinkovoidepuikko on kätevä ratkaisu jos vain sävy osuu omaan ihoon kohdilleen.

SUOJAA MYÖS HUULILLE:

Fresh Tinted Lip Treatment Sunscreen SPF15

Myös huulten suojaaminen auringolta kannattaa muistaa. Moni aurinkosuojallinen huulivoide tuntuu kerääntyvän päivän aikana suunpieliin valkoiseksi kerrokseksi, sillä niiden koostumus on yleensä melko paksu.

Freshin sävytetty huulivoide on ihanan ohut kiilto, jossa kohtaavat sävyllinen huulikiilto, kosteuttava voide ja kevyt suoja auringolta. Sävyjä on useita - kuvissa oleva sävy Sugar Rose on universaali heleä ja läpikuultava pinkki.

JOS SINULLA ON HYVIÄ VINKKEJÄ TAI TUOTESUOSITUKSIA, JAA NE KOMMENTTEIHIN!


Related posts


ESITTELYSSÄ PROVIDA ORGANICS JA TOP 5 TUOTETTA

ESITTELYSSÄ PROVIDA ORGANICS JA TOP 5 TUOTETTA

SÄVYÄ ANTAVAT AURINKOVOITEET - KAKSI TÄMÄN KEVÄÄN SUOSIKKIA

SÄVYÄ ANTAVAT AURINKOVOITEET - KAKSI TÄMÄN KEVÄÄN SUOSIKKIA